Vrste in izbor kaminskih vložkov in peči na drva

Ko je vreme oblačno ali so zimski večeri dolgi, ni nič prijetnejšega kot sedeti v toplini kamina ali peči na drva in uživati ob pogledu na goreči ogenj.

Za tiste, ki so se odločili, da bodo v svojem domu doživeli čudovito izkušnjo ognja in toplote, pa zaradi različnih razlogov ne morejo zgraditi kamina, je idealna alternativa peč na drva. Danes služijo tudi za varčno ogrevanje.

Kaminski vložki in peči - nakup na spletu

Podjetje se ukvarja z veleprodajo, dostavo blaga trgovinam in podjetjem ter internetno maloprodajo za celotno Češko. MBTerm-krby s. r. o. je neposredni uvoznik kaminskih vložkov in dimniških sistemov iz tujine. Ponuja tudi dodatne izdelke, kot so kaminski sesalniki, košare za drva, kaminsko orodje, zasloni, rešetke in drugi dodatki. Za informacije o vseh izdelkih pokličite 774 360 045 ali pišite na e-poštni naslov: info@mbterm-kamini.si

Prednosti spletnega nakupa

Glavna prednost spletnega nakupa je, da lahko izbiramo v udobju svojega doma. Ni nam treba teči iz ene trgovine v drugo, da bi primerjali cene in specifikacije blaga, za nakup nam ni treba vzeti dopusta in v najslabšem primeru nam ni treba stati v vrsti in na koncu izvedeti, da želenega blaga ni na zalogi. Druga prednost je cena, ki je na spletnih straneh običajno nižja.

Izbira kaminskega vložka

Prednost kaminskih vložkov je njihova večja učinkovitost in dejstvo, da jih lahko pustite brez nadzora. Pred izbiro kaminskega vložka je pomembno, da imate jasno predstavo o tem, čemu bo kamin služil. Ali se bo uporabljal za dopolnitev notranjosti hiše ali pa bo namenjen predvsem ogrevanju. V prvem primeru ni treba kupiti kaminskega vložka višje kakovosti in se ukvarjati z najvišjo učinkovitostjo, tesnostjo kurišča itd.

V drugem primeru izberemo kakovosten kaminski vložek in kaminski obod, ki bosta zagotavljala nemoteno ogrevanje več let. Postopek za kamin: določite in izmerite prostor, kjer bo nameščen kamin, pripravite odprtine za distribucijo zraka in priključitev npr. vodovodnih cevi za ogrevanje vode glede na uporabo kamina, nato izolirajte steno za kaminskim vložkom, postavite podstavek za kamin, nato namestite kaminski vložek, ki je povezan z dimnikom, priključite vodovodno instalacijo in distribucijo toplega zraka. Sledi vgradnja kamina.

Kaminska peč

Če ne želite biti odvisni od vedno višjih stroškov plina in elektrike, je peč na drva pravi vir toplote za vas. Uporabljajo se različne vrste goriv, kot so les, premog ali lesni briketi in druga. S pečjo na drva lahko ogrevate več prostorov hkrati. Izberete lahko na primer lončeno peč, litoželezno peč ali peč z izmenjevalnikom toplote.

Ogrevanje v kaminih in pečeh prenaša sevalno toploto v notranjost. Gre za tradicionalni način ogrevanja pri nas. Glavni razlog so toplotno udobje, varnost, ekološko in ekonomično delovanje.