Navdih

Nič ni bolj prijetnega kot se po dolgem dnevu sprostiti ob gorečem kaminu. Ali ga še nimate? Obrnite se na podjetje MBTerm-krby s. r. o. , ki bo poskrbelo za celotno izvedbo vašega kamina, od izbire kaminskega vložka do namestitve kamina. Podjetje ponuja kakovostne kaminske vložke Unico, ki so novost na češkem trgu.

Dandanes je kamin lahko le estetski dodatek notranjosti, lahko pa je tudi zelo funkcionalen del varčnega ogrevanja celotne hiše. Zato pri izbiri kamina vedno najprej odgovorite, kaj želite, da počne. Če gre le za dopolnitev notranjosti, ni potrebe po nakupu kaminskega vložka višje kakovosti. Če pa ga želite v celoti uporabljati za ogrevanje, izberite kakovosten kaminski vložek in oblogo, ki bosta zagotavljala nemoteno ogrevanje več let. Kaminski vložki so zanimiva kombinacija peči na drva in tradicionalnih odprtih ognjišč ter se lahko brez težav uporabljajo za običajno ogrevanje doma - so zelo učinkoviti in jih lahko pustite brez nadzora.

V ponudbi podjetja MBTerm-krby s. r. o. najdete kakovostne kaminske vložke različnih oblik in velikosti priznanih proizvajalcev, tako da lahko izbere tudi najbolj zahtevna stranka.

Unico - za moderne in rustikalne interierje

Kaminske vložke Unico, ki jih ponuja podjetje MBTerm-fireplaces s. r. o. , odlikujejo sodoben dizajn, visoka učinkovitost in zanesljivost. Vložki za kamin Unico, ki so popolni izdelki poljske proizvodnje, so novost na češkem trgu. Izdelani so na podlagi patentirane tehnologije podjetja Unirol s. r. o. Ker je ohišje kaminskih vložkov Unico izdelano iz visokokakovostnega jekla, je zagotovljena trpežnost in tesnost konstrukcije. Celotna peč je obložena s 30 mm debelo šamotno ploščo, ki zagotavlja visoko zmogljivost tudi pri razmeroma majhnih dimenzijah. Sodoben videz kaminu daje lasersko izrezano jeklo, pri čemer je poudarek na natančnosti in estetiki. Ker so kaminski vložki Unico preproste oblike, jih je mogoče odlično kombinirati tako s sodobno kot rustikalno notranjostjo.

Osnovno ponudbo kaminskih vložkov Unico predstavljata modela Hermes in Dragon z močjo od 8 do 16 kw. Modela Neptune in Nemo z močjo od 8 do 24 kw sta vložka za toplo vodo. Kaminski vložki so primerni za pasivne hiše, hiše z rekuperacijo toplote, klimatske naprave, nape z odvodom zraka na prosto, pa tudi za restavracije, hotele in številne druge stavbe.

Edinstven zaprt sistem

Vložka za toplo vodo Unico Dragon in Unico Nemo sta nova kolekcija vložkov Unico. Imajo edinstveno 100-odstotno zaprto zgorevalno komoro (tip naprave "C"), ki združuje odlične parametre energetske učinkovitosti, kot so moč, učinkovitost in čisti dimni plini. Seveda je tudi steklo popolnoma čisto. Primarni in sekundarni zrak, ki je potreben za pravilno izgorevanje, prihaja od zunaj skozi odprtino premera 125 mm. Z inovativnimi sistemi se primarni zrak razporedi v spodnji del obloge in prek širokih zbiralnih kanalov tudi v zgornji del stekla. Ker je zrak dovolj segret, je zagotovljena čistoča stekla. Sekundarni zrak se nato skozi dodatne kanale dovaja v kolektor na vrhu zadnje stene, s čimer se ustvari učinkovit sistem za naknadno zgorevanje plinov.

Toplovodna kaminska vložka Unico Hermes in Unico Neptune sta opremljena s praktičnim pepelnikom, s katerim je čiščenje vložka zelo enostavno, ne da bi bilo treba popolnoma ugasniti ogenj. Pri "modernem" štedilniku je posoda za pepel nameščena pod rešetko. Kaminski vložki te serije so opremljeni s posebnim orodjem za enostavno odstranjevanje rešetke. Zrak za zgorevanje prihaja pod rešetko z zunanje strani prostora po cevi premera 100 mm, ki ima možnost uravnavanja količine dovedenega kisika. Čisto in enakomerno izgorevanje ter minimalno vzdrževanje stekla zagotavljata stalni dovod sekundarnega zraka nad steklom kamina.

Vložke UNICO Hermes 2, Hermes 8, Hermes 12, Dragon 2 in Dragon 8 je mogoče priključiti na akumulacijsko in sevalno konstrukcijo ali hipokaust.

Gre za zaprt toplovodni ogrevalni sistem, ki združuje preprostost in zanesljivost z možnostjo nadzora in visoko učinkovitostjo. Hipokaust je primeren tudi za zdravje, čistočo in brezprašno delovanje, saj sevalna toplota peči ustvarja prijetno in zdravo klimo, v kateri je preprečeno vrtinčenje prahu, bakterij in virusov. Namen akumulacije in sevalne toplote je akumulirati toploto in jo nato dalj časa oddajati v okolico tudi po ugasnitvi goriva v kaminu. Hipokaust tako bistveno zmanjša porabo goriva.

Podjetje MBTerm-krby s. r. o. se ukvarja s celovito gradnjo kaminov. Zagotavlja vse storitve od načrtovanja do vgradnje kaminskega vložka in dodatne opreme.

Postopek izvajanja

Glede na to, kako se bo kamin uporabljal, bodo nato pripravili potrebne odprtine za distribucijo zraka in po potrebi skupaj z vodovodarji priključili vodovodne cevi. Steno za kaminskim vložkom izoliramo s toplotnoizolacijskimi ploščami, postavimo podstavek za kamin in namestimo kaminski vložek. nato priključimo dimnik ter priključimo cevi za vodo in vroč zrak. naslednji korak je prekritje kamina s toplotnoizolacijskimi ploščami, katerih spoje in vrtine je treba zatesniti s toplotno odpornim lepilom za toplotno izolacijo. Odprtine, skozi katere v prostor vstopa zrak, so zapolnjene z estetskimi rešetkami. Sledi zaključna obdelava, ki vključuje barvanje, tapeciranje in montažo ščitnikov ali portalnih okvirjev.

V sodelovanju s proizvajalcem toplovodnih kaminskih vložkov, podjetjem Kratki, smo pripravili nekaj navdihujočih fotomontaž z morebitno vgradnjo kaminskih vložkov v notranjost.