Investicija v dimnik in kaminski vložek

Kamin ali kaminska peč s kaminskim vložkom ali brez njega ni le moden, temveč bo poskrbel tudi za prijetno domače vzdušje in pomagal pri ogrevanju notranjosti. Vendar je treba dimne pline vedno tudi učinkovito odvajati. Primerna rešitev za odvod dimnih plinov za hiše, počitniške hišice in brunarice so trpežni dimniki iz nerjavečega jekla, ki jih je enostavno namestiti, so varni in imajo dolgo življenjsko dobo.

Sestavni deli dimnika iz nerjavečega jekla

Dimniki iz nerjavečega jekla

Dimnik je pomembna tehnična naprava, ki pomembno vpliva na varnost, ekonomičnost in učinkovitost ogrevanja. Če je dimnik izdelan iz kakovostnega in trajnega materiala, se vam bo naložba kmalu povrnila. Če ogrevate s plinom, se prepričajte, da je vaš dimnik pripravljen na odvod dimnih plinov iz trdih goriv. Predvsem pri ogrevanju na trda goriva moramo biti pozorni na kakovost dimnika in dimniških elementov.

Stroge zahteve izpolnjujejo dimniki iz nerjavečega jekla, izdelani iz temperaturno odpornega nerjavečega jekla, ki so primerni za priključitev katere koli peči ali kamina. Zagotavljajo odlično toplotno izolacijo, njihov zračnik pa akumulira toploto na zelo nizki ravni. Tako se celoten dimnik hitro segreje, v dimniški tuljavi pa ostane le minimalno dimnih plinov. Dimniki iz nerjavečega jekla so lahki in se lahko uporabljajo skoraj povsod.

Idealni so tudi za obnovo starejših dimniških sistemov. Lahko jih pritrdimo na fasado ali vgradimo v stavbo. Odlikujejo jih kakovost, varnost in sodoben videz. Zaradi svojih lastnosti so idealni tudi za nizkoenergijske in pasivne hiše. Uporabljajo se lahko za odvod dimnih plinov iz kaminov in peči na trda goriva ter iz naprav, ki se ogrevajo na plinasta ali tekoča goriva. 

Ohišje kaminskega vložka Unico Nemo

Kaminski vložki Unico

Zahvaljujoč pravilno zasnovani strukturi zgorevalne komore so bili doseženi odlični rezultati pri energijskih parametrih (večja moč, izkoristek), čistosti izpušnih plinov in čistoči stekla. Kaminski vložki Unico so na voljo v več variantah. Telo kaminskih vložkov Unico je izdelano iz visokokakovostnega jekla, ki zagotavlja trdnost in neprepustnost konstrukcije. Celotno kurišče je obloženo z ognjevarno ploščo, ki omogoča visoko moč ob relativno majhnih dimenzijah. Zaradi natančnosti in estetike lasersko rezanega jekla je kamin zelo privlačen in se prilega tako modernemu kot rustikalnemu stilu. Kaminski vložki Unico so enostavni za uporabo, učinkoviti in zato idealni za stranke, ki poudarjajo uporabnost, funkcionalnost in odlično toplotno moč.

Kaminski vložek Unico Dragon

Kaminski vložek Unico Nemo

Kaminski vložki Unico Dragon (konvekcijski) in Unico Nemo (vodni ovoj) brez rešetke

Unico Dragon kaminski ulošci bez rešetke

Vsi kaminski vložki Dragon imajo lahko posebne akumulacijske dele, ki povečajo učinkovitost kamina. Za povečanje učinkovitosti kaminskega vložka in izboljšanje okoljskih parametrov se terciarni zrak dovaja v kurišče skozi kanale, ki se nahajajo v zadnjih vogalih kaminskega vložka. Deluje individualno Kaminski vložki Unico Dragon brez rešetk, dostop do mehanskih delov razdelilnika zraka je izven vložka. Zunanji prezračevalni kanali so lahko nameščeni desno, levo ali zadaj.

Kaminski vložki Unico Nemo brez rešetke

Brezrešetni kaminski vložki Nemo imajo posebno oblikovano, 100% zrakotesno zgorevalno komoro, ki poveča moč in učinkovitost ob minimalnem onesnaženju stekla. Z Unico Nemo Kaminski lahko vgradite kaminske vložke Nemo s preprostim steklom brez ponovne vgradnje, izbirate lahko izgled okvirja, barvo, izgled ročajev, enojno steklo ali dvojno steklo, brez ali s tiskom, oblogo notranjih sten zgorevalne komore ali posebnega sistema REFABOX. Je odporen na obrabo zaradi uporabe, večkrat bolj odporen proti ognju in odporen na izpušne pline. Ima tudi več kot 40-odstotno zmogljivost shranjevanja toplote. Njegov del je keramični deflektor, odporen na izpušne pline, ki povišajo temperaturo v izpušni komori, kar pomaga pri izgorevanju, kar ima za posledico veliko manj onesnaženo okno. Za povečanje učinkovitosti kaminskega vložka in izboljšanje okoljskih parametrov se terciarni zrak dovaja v kurišče skozi kanale, ki se nahajajo v zadnjih vogalih kaminskega vložka. Za poenostavitev dela je dostop do mehanskih delov razdelilnika zraka zunaj vložka. Zunanji prezračevalni kanali so lahko nameščeni desno, levo ali zadaj.