Dimniki iz nerjavečega jekla SPIROFLEX

Za vsako stavbo je treba rešiti vprašanje odvajanja izpušnih plinov. Idealna rešitev za družinske hiše, podeželske hiše in druge stavbe so dimniki iz nerjavečega jekla, ki jih odlikuje visoka kakovost. Njihova prednost je enostavna namestitev, varnost in dolga življenjska doba. Podjetje MBTerm-krby s. r. o. se ukvarja s celovito izdelavo dimniških sistemov SPIROFLEX iz nerjavečega jekla.

Dimniki iz nerjavečega jekla zagotavljajo odlično toplotno izolacijo, medtem ko dimna cev zadržuje toploto na zelo nizki ravni. Zato se celoten dimnik hitro segreje, v oblogah dimnika pa ostane le malo odpadkov. Dimnike iz nerjavečega jekla je enostavno namestiti in jih je mogoče pritrditi na fasado ali vgraditi v stavbo. Prav tako so dobra izbira za obnovo starejših dimniških sistemov. Dimniki iz nerjavečega jekla so visokokakovostni, varni in imajo sodoben videz. Zaradi svojih lastnosti so idealni tudi za pasivne in nizkoenergijske hiše. Vendar jih ni treba uporabljati le za odvod dimnih plinov iz peči, kotlov ali kaminov, ki se ogrevajo na les ali premog, temveč se dimniki iz nerjavečega jekla lahko uporabljajo tudi za tekoča in plinasta goriva.

Podjetje MBTerm-kamini s. r. o. je ekskluzivni uvoznik dimniških sistemov SPIROFLEX iz nerjavečega jekla. To so enostenske dimniške obloge in izolirani sistemski dimniki za notranjo in zunanjo uporabo. Ti dimniki iz nerjavečega jekla so primerni za vse vrste naprav. Podjetje MBTerm-kamini s. r. o. zagotavlja popolno izvedbo dimniških sistemov iz nerjavečega jekla v skladu s standardi. Skrbna dokumentacija projekta, dejanska izvedba projekta gradnje dimnika in kakovosten končni pregled so samoumevni.

Izoliran dimnik KK 0,6

Pri sistemskih dimnikih SPIROFLEX z oznako KK 0. 6 so vsi deli izdelani iz visokokakovostnega nerjavečega jekla debeline 0,6 mm in 0,8 mm, odvisno od premera. Obloga je prav tako izdelana iz polirane pločevine iz nerjavečega jekla debeline 0,5 mm. Vzdolžni spoji dobijo visoko trdnost in trajnost s strojnim varjenjem v zaščitni atmosferi. Debelina izolacije je 40 ali 50 mm. Ti dimniki so primerni za vgradnjo na fasado in v notranjost.

Dimniki sistema KK 0. 6 so namenjeni odvajanju dimnih plinov iz naprav na ta goriva:

 • Kurilno olje
 • Zemeljski plin
 • Ogrevalni plin
 • Propan-butan
 • Les

 • Ta sistem je prostorsko varčen, odlikujeta ga majhna teža in majhen delovni prostor. Je zelo variabilen, njegova vgradnja pa je hitra in ugodna. Sistem vključuje komplet sidrnih elementov, ki omogočajo resnično hitro in priročno vgradnjo. Izolirani dimniki KK 0,6 so pripravljeni za delovanje takoj po vgradnji. Površina dimnika je lahko na zahtevo prašno lakirana, stranka pa lahko izbere katero koli barvo iz palete RAL. 

  Izolirani dimnik KK 1.0

  Izolirani dimnik KK 1,0 je primeren tudi za fasadno in notranjo montažo. Vsi deli izoliranih dimnikov z oznako KK 1,0 so izdelani iz 1,0 mm debele kakovostne nerjaveče pločevine. Tudi obloga je izdelana iz 0,5 mm debele pločevine iz nerjavečega jekla. Vzdolžni spoji so ponovno strojno varjeni v zaščitni atmosferi, kar zagotavlja visoko trdnost in dolgo življenjsko dobo. Debelina izolacije je 40 ali 50 mm. Posamezni 100 mm dolgi deli so opremljeni s filamentnimi spoji, ki zagotavljajo tesnost dimnika in odlično trdnost tudi pri visokih temperaturah. 

  Sistemski dimniki KK 1. 0 so namenjeni odvajanju dimnih plinov iz vseh vrst goriv.

 • Zemeljski plin
 • Plin za razsvetljavo
 • Propan-Butan
 • Les
 • Koks
 • Nenazadnje je užitek tudi hitra in cenovno ugodna montaža. Zaradi priloženih sidrnih elementov je montaža še lažja in hitrejša. Takoj po montaži je dimnik pripravljen za uporabo. Stranka lahko izbere katero koli praškasto barvo v katerem koli odtenku palete RAL. Ta vrsta dimnika je primerna za navpične dimnike, npr. v bungalovih, dimnike, ki so zgrajeni neposredno nad kaminskim vložkom ali pečjo. Ni ga treba opremiti s čistilnim delom in tako imenovanim T-delom, kar se odraža v zelo nizki ceni.