TATAREK RT08 KTD Plus Regulator temperature

Mikroprocesorski regulator za peči na drva z vodnim toplotnim izmenjevalnikom in regulacijo zalogovnika za toplo vodo -mikroprocesorski regulator temperature RT-08K KOMINEK PLUS je najnovejši izdelek podjetja TATAREK, namenjen regulaciji velikih ogrevalnih sistemov, opremljenih s kaminskimi vložki z vodnim toplotnim izmenjevalnikom in sodelujočih z zalogovnikom tople vode ... Več

Identifikator izdelka: 46011004
Cena prevoza: 6,00 €
Ekspedicija 5-15 delovnih dni
207,19
169,83 € brez DDV
IMETNIK CERTIFIKATA KAKOVOSTI
VARNO PLAČEVANJE S KARTICO
VEČ KOT 10 LET IZKUŠENJ V PANOGI

TATAREK RT08 KTD Plus Regulator temperature

Mikroprocesorski regulator za peči na drva z vodnim toplotnim izmenjevalnikom in regulacijo zalogovnika za toplo vodo -mikroprocesorski regulator temperature RT-08K KOMINEK PLUS je najnovejši izdelek podjetja TATAREK, namenjen regulaciji velikih ogrevalnih sistemov, opremljenih s kaminskimi vložki z vodnim toplotnim izmenjevalnikom in sodelujočih z zalogovnikom tople vode.

-Osnovne funkcije tega regulatorja so popolnoma samodejno delovanje dveh obtočnih črpalk CH na podlagi ločenih nastavitev temperature za vsako črpalko in polnilne črpalke ali zalogovnika za toplo sanitarno vodo, katerih delovanje se nadzoruje z merjenjem temperature z dvema senzorjema v zalogovniku ali zalogovniku za toplo sanitarno vodo.

-Ta regulator je naslednik osnovnega modela regulatorja, namenjenega delovanju kaminskih peči z vodnim toplotnim izmenjevalnikom, in sicer regulatorja RT-03B WOJTUŚ. Zaradi potreb trga je bil ta regulator opremljen s kontaktom za krmiljenje črpalke za toplo sanitarno vodo s prednostnim algoritmom za toplo sanitarno vodo, kar omogoča uporabo v velikih ogrevalnih sistemih, ki kot glavni vir ogrevanja vse pogosteje uporabljajo kaminske vložke z vodnim toplotnim izmenjevalnikom.
Posebej je treba omeniti funkcijo "poletni način delovanja", ki omogoča delovanje polnilne črpalke za toplo vodo izključno v poletni sezoni, ne da bi bile potrebne druge črpalke za ogrevanje, ki služijo distribuciji ogrevanja.
Druga pomembna sprememba je vključitev funkcije programirljivega termostata v sam krmilnik, ki omogoča individualne nastavitve temperature v štirih delih dneva.
V tem regulatorju je bil uporabljen osvetljen zaslon LCD, ki zagotavlja popolne opisne podatke o trenutnem delovanju krmilnika in uporabnih funkcijah, ki jih je mogoče spreminjati.

-Oprema regulatorja vključuje tudi signalizacijo poškodbe enega od temperaturnih senzorjev in signalizacijo pregrevanja vode v distribucijskem sistemu, ki poleg zvočnih in svetlobnih signalov povzroči neprekinjeno delovanje obeh obtočnih črpalk.
Podobno kot pri drugih izdelkih TATAREK je v regulator RT-08K vgrajen algoritem za zaščito črpalk pred imobilizacijo, če se naprava dalj časa ne uporablja (funkcija je na voljo le, ko je krmilnik vklopljen).

Osnovni tehnični parametri

Napajanje 230 V/50 Hz
Vhodna moč brez obremenitve5 W
Največja preklopna moč750 W
Število izhodov za reguliranje črpalke3×250 W/230 V/50 Hz
Število izhodov za reguliranje brez napetosti 1
Število senzorjev temperature vode3 × KTY81 (0...+100°C)
Natančnost merjenja temperature2 °C
Ločljivost merjenja temperature 0,5 °C
Število časovnih pasov4
Odklopnik tokokroga 6.3 A/250 V
Stopnja pokritostiIP41
Delovni pogoji050 °C, vlažnost 1090 °C brez kondenzacije

Osnovne funkcije krmilnika
-Nadzor delovanja črpalke za polnjenje s toplotno vodo s prednostnim rezervoarjem za toplotno vodo ali zalogovnikom (merjenje temperature vode v zgornjem ali spodnjem delu rezervoarja)
-Nadzor delovanja dveh obtočnih črpalk centralnega ogrevanja,
-Funkcija za izklop drugega vira toplote, ko peč dobavlja toploto v distribucijski sistem,
-Vgrajena funkcija programabilnega termostata,
-Varianta delovanja regulatorja v "poletnem načinu", ki je prilagojena izključno za oskrbo rezervoarja za toplo vodo ali hranilnika,
-Nastavljivo število priključenih senzorjev,
-Alarmi za poškodbe in pregrevanje senzorja,
-Funkcija "Anti-Stop" ščiti črpalke zunaj ogrevalne sezone,
-Funkcija za zaščito distribucijskega sistema pred zmrzovanjem,
-Pomnilnik programatorja krmilne enote.


Izključni uvoznik za Češko republiko: MBTerm-krby s.r.o.

Parametri

Od te znamke

Več od TATAREK