TATAREK RT08 GTD Buforjev regulator za avtomatizacijo

Mikroprocesorski regulator temperature za distribucijo ogrevanja z zalogovnikom na osnovi kaminske peči z vodnim toplotnim izmenjevalnikom z regulacijo dušenja dovoda zraka ... Več

Identifikator izdelka: 46011205
Cena prevoza: 6,00 €
Ekspedicija 5-15 delovnih dni
214,10
175,49 € brez DDV
IMETNIK CERTIFIKATA KAKOVOSTI
VARNO PLAČEVANJE S KARTICO
VEČ KOT 10 LET IZKUŠENJ V PANOGI

TATAREK RT08 GTD Buforjev regulator za avtomatizacijo

Mikroprocesorski regulator temperature za ogrevalne kroge z akumulacijsko posodo na osnovi kaminskih peči z vodnim toplotnim izmenjevalnikom z dušilnim regulatorjem dovoda zraka - mikroprocesorski regulator temperature RT-08 G BUFOR LUX je regulator za krmiljenje ogrevalnega kroga, v katerem je vir toplote kaminska peč ali kaminski vložek z vodnim toplotnim izmenjevalnikom in katerega delovanje se krmili z dušilnim krmiljenjem za uravnavanje procesa zgorevanja. Toplota se odvaja v zalogovnik (BUFOR), zalogovnik tople vode (TWS) in centralno ogrevanje (CH).

- Osnovna funkcija tega regulatorja je vzdrževanje temperature v vodnem toplotnem izmenjevalniku peči na nastavljeni vrednosti z odpiranjem dušilnega ventila, ki dovaja zrak v kurišče, odvisno od temperature v vodnem toplotnem izmenjevalniku.

Osnovne funkcije tega regulatorja vključujejo tudi popolnoma samodejno delovanje dveh obtočnih črpalk za toplo sanitarno vodo na podlagi individualnih nastavitev temperature za vsako od teh črpalk in polnilne črpalke za toplo sanitarno vodo, katere delovanje se uravnava z merjenjem temperature s pomočjo dveh senzorjev, nameščenih v zalogovniku tople sanitarne vode ali v akumulacijski posodi.

- Delovanje dušilnega ventila se nadzoruje s primerjavo temperature, ki jo je nastavil uporabnik, z dejansko temperaturo v toplotnem izmenjevalniku vode v peči, in glede na razliko teh temperatur se ventil zapre ali odpre. Klop se neprekinjeno odpira za 10 % (100 % - popolno odprtje lopute). Vsakič, ko se aktivira dušilni ventil, se na nadzorni plošči prižge ustrezen svetlobni indikator. Prekinitev napajanja ali odklop regulatorja od elektrike povzroči, da se loputa prestavi v popolnoma zaprto stanje in tako zapre dostop zraka do ogrevalnega sistema.

- Regulator RT-08G BUFOR LUX je še en izdelek, ki je namenjen upravljanju peči na drva z vročevodnim vložkom, kar še dodatno razširja možnosti za čim bolj učinkovito uporabo toplote, pridobljene med uporabo teh peči. Uporabljena je bila funkcija "poletni način", ki omogoča, da v poletnem obdobju deluje samo črpalka za polnjenje TČ ali zalogovnik, ne da bi bilo treba upravljati druge črpalke TČ, ki služijo distribuciji ogrevanja. Druga funkcija, ki je bila uporabljena v tem krmilniku, je vključitev funkcije programirljivega termostata v ta krmilnik, ki omogoča nastavitev posamezne temperature v štirih delih dneva.
V tem krmilniku je bil uporabljen osvetljen zaslon LCD, ki zagotavlja popolne opisne podatke o trenutnem delovanju krmilnika in uporabnih funkcijah, ki jih je mogoče spreminjati.

- Oprema regulatorja vključuje tudi signalizacijo poškodbe enega od temperaturnih senzorjev in signalizacijo pregrevanja vode v distribucijskem sistemu, ki poleg zvočnih in svetlobnih signalov Dovodi neprekinjeno delovanje obeh obtočnih črpalk in popolno zaprtje dušilnega ventila za varno ugašanje ogrevalnega sistema.


Osnovni tehnični parametri

Napajanje 230 V/50 Hz
Vhodna moč brez obremenitve5 W
Največja preklopna moč750 W
Število izhodov za reguliranje črpalke3×250 W/230 V/50 Hz
Število izhodov za reguliranje brez napetosti 1
Število izhodov za krmiljenje pogona za plin (RT-08P)1 × 5 V/500 mA/DC
Število senzorjev temperature vode3 × KTY81 (0...+100 °C)
Natančnost merjenja temperature2 °C
Ločljivost merjenja temperature 0,5 °C
Število časovnih pasov4
Odklopnik tokokroga 6.3 A/250 V
Stopnja pokritostiIP41

Osnovne funkcije krmilnika
- Neprekinjen nadzor delovanja dušilne lopute, ki uravnava dovod zraka v kurišče, omogoča popolno optimizacijo in nadzor procesa zgorevanja.
- Reguliranje delovanja črpalke za polnjenje zalogovnika za toplo vodo s prioriteto tople vode ali zalogovnika,
- Nadzor delovanja dveh obtočnih črpalk centralnega ogrevanja,
- Funkcija za izklop drugega vira toplote, ko peč dobavlja toploto v distribucijski sistem,
- Vgrajena funkcija programabilnega termostata,
- Delovanje regulatorja v "poletnem načinu, prilagojenem izključno za oskrbo zalogovnika ali hranilnika za toplo vodo,
- Samodejno popolno zaprtje dušilne lopute po koncu procesa zgorevanja, kar ščiti pred ohlajanjem cevi in prostorov,
- Signalizacija poškodb senzorjev in pregrevanja distribucijskih vodov,
- Funkcija "Anti-Stop" ščiti črpalke zunaj ogrevalne sezone,
- Zaščita cevi pred zmrzovanjem,
- Signalna blokada zaklopke in v primeru

Parametri

Od te znamke

Več od TATAREK